Lergodset B&B, STF vandrarhem

AktiviteterSimmar
I Hammarstrand finns en simbassäng (gratis), den ligger bredvid campingen. Vid älven finns en sandstrand och kan du spela volleyboll.

Vandring
I området  finns många möjligheter att promenera, såväl utanför Ragunda kommun. Vi har själv promanerad många mil och vi  kan ge förslag på trevliga rutter.

Det Levande vattenfalle - “Meåfallet “
På sommaren och på vintern är en promenad till Meåfallet en utmaning. En vacker promenad bredvid ett snabbt och långsamt flytande älv. Skogsstigen går lite upp och ner. Innan du anländer vattenfallet, hör du redan sprudlande vatten. En liten skylt Meåfallet pekar åt höger.  Trappan upp till vattenfall, det är 32 m hög. Såväl rinnande som frusen är den strålande! På sommarn är promenaden inte svår, , men på vintern är det tufft (45 min/60 min)

Döda Fallet
Till 1796 fanns här ett av Sveriges största vattenfall, 35 m högt. Sveriges största naturkatastrof är brättelse om Vildhussen.  Där finns nu en vandring i den gamla strömfåran.   Döda Fallet är unikt, inte minst som en brygga mellan en svunnen tid och en högteknologisk framtid. Du kan också promenera till älven, bredvid älven och till hängbro. Hängbron är 109 m över Indalsälven. En lång  men inte svår promenad.

Getgrottan   
En liten klättring som  bara tar 10-15 minute. Men det är verkligen värt det! Det känner som om vi vore i istiden. Vid fint väder kan man promenera upp och titta ovanpå.

A la “HOLLYWOOD” i Hammarstrand
De jättestora bökstaverna  har människor ställt upp på Kullstaberget. De liknar den amerikanska, Hollywood- skylten. Klättringen upp är inte alltid lätt; rufsig genom mycket sten på stigen och en tuff stigning rakt uppåt! Det tar kanske 30 minuter. När du är uppe,   kan du njuta av den vackre utsikten.

Utkikspost
På Kullstaberget kan du promenera på en stig och följa träd med blå-vita streck. En förvånade stig genom skogen med lite höjdskillnad här och där. När du anländer till utkikposten  har du en jätte vackerl utsikt över dalen och Hammarstrand. Långt in i skogen finns gamla boenden. Ett trevligt ställe att besöka med en picknickkorg eller korvgrillning.

Swamp, bär och orchidéer
På våren kan du inte missa de röda orkidéerna. På hösten kan du plocka och äta blåbär, lingnon och hallon. Senare kan du söka flera ätliga svampar.

Sportaktiviteter
På sommaren: kan du cykla, paddla, fiska, zorba, på vildsafari, klättra, spela badminton, göra älgsafari eller spela boule.

På vintern kan du: åka snowracer, spela curling, åka skidor, åka slalom, åka skridskor, åka på  snöskootersafari, pimpla, sparka, saga isskulpterer, klättra, hundspann.

Det finns MTB, spark och bastu.